Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Jedno z nejklasičtějších cukroví, každý ho zná, skoro každý ho peče. Recept, který předkádám, není nijak inovativní nebo originální, ale obsahuje kvlitní suroviny a zaručuje výborný výsledek.

Linecké cukroví

300g hladké mouky

200g změklého másla

80g moučkové cukru

2 žloutky

kůra z 1 citronu

1 vanilkový lusk

marmeláda na slepení

1. Vanilku podélně rozřízněte a vyškrábejte z ní semínka. Ty smíchejte s cukrem, moukou, žloutky, máslem a citronovou kůrou. Vypracujte těsto, zabalte ho do potravinářké fólie a nechte několik hodin odležet v ledničce.

2. Těsto vytáhněte z ledničky a nechte povolit. Pak ho na lehce pomoučněném válu rozválejte na plát tlustý asi 5mm a vykrajujte (polovina kousků bude s dírkou uprostřed).

3. Pečte při 180° asi 10 minut.

4. Asi týden před komzumací slepte cukroví marmeládou.

Reklamy

Tagy:,

%d bloggers like this: