Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Tentokrát se nebude péct, ale pít ;). Skořicový likér jsem poprvé vyzkoušela před rokem. Popíjeli jsme ho na skautském předvánočním večírku a měl ohromný úspěch. Příprava zabrala asi pět minut a za přibližně stejnou dobu byl pak pryč (nutno říct, že nás tenkrát bylo hodně, takže na každého vyšla jedna štamprle). A v čem je jeho kouzlo? Je silný, aromatický a má v sobě všechny chutě Vánoc – rum, skořici, vanilku, pomeranč…  Je to prostě ideální zimní pití. Proto jsem letos připravila radši dvojnásobnou dávku.

Skořicový likér

POZOR! POTŘEBUJE 4-6 TÝDNŮ NA ROZLEŽENÍ

0,5l rumu

1 pomeranč (pouze kůra)

6 svitků skořice

1 lusk vanilky

100g hnědého kandysového (nebo třtinového) cukru

1. Škrabkou na brambory z pomeranče oloupejte nejsvrchnější vrstvu kůry. Rozřizněte vanilkový lusk a vyškrábejte z něj semínka.

2. Do vhodné lahve (nejlépe skleněné o objemu 0,75l) nasypte cukr, vanilková semínka, pomerančovou kůru, přidejte skořici a zalijte rumem.

3. Lahev uzavřete víčkem nebo několika vrstvami potravinářské folie a gumičkou a nechte 4-6 týdnů rozležet v temnu.

4. Likér přelijte do jiné lahve (stačí 0,5l).

Advertisements

Tagy:, , ,

%d bloggers like this: