Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Tvarohová bábovka je prostě výborná – jemná, vláčná, chutná. Co víc k tomu dodat? (Aneb poté, co jsem během poslední noci asi dvě až tři hodiny probděla, nejsem schopná vymyslet delší a smysluplnější text. Ale ta bábovka je fakt dobrá:))

PS: Fotku dodám, až se mi ji podaří vydolovat z foťáku…

Tvarohová bábovka (recept lehce upravený podle Apetitu)

160g změklého másla

250g cukru

3 velká vejce

500g tvarohu

špetka soli

200g hrubé mouky

necelý pytlík prášku do pečiva

šťáva z 1/2 citronu

máslo a strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy

1. Máslo, cukr, žloutky a citronovou šťávu utřete nebo vyšlehejte elektrickým šlehačem do pěny.

2. Rozmíchejte tvaroh se solí do hladka.

3. Smíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte sníh.

4. K máslové pěně přidejte tvaroh, dobře promíchejte, potom vmíchejte mouku a nakonec velmi jemně sníh.

5. Těsto vlijte do máslem vymazané a kokosem vysypané formy.

6. Pečte při 160-170° asi hodinu.

7. Nechte chvilku vychladnout, vyklopte a po úplném vychladnutí pocukrujte moučkovým cukrem.

Reklamy

Tagy:, ,

%d bloggers like this: