Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Baked lemon cheesecake

Foto převzato ze stránek Taste.com.au

Cheesecaky miluju ve všech podobách. Tenhle je jednoduchý, rychlý a svěží. Pochutnali jsme si na něm na skautském táboře, kde zmizel tak rychle, že jsem si ani nestačila vzpomenout na to, že bych si ho mohla vyfotit. Zkuste tenhle skvělý letní recept taky!

Sušenkové těsto (recept na celý cheesecake je lehce upravený podle Taste.com.au)

250g sušenek Bebe

150g rozpuštěného másla

1. Sušenky rozdrťte v igelitovém sáčku pomocí válečku na těsto nebo rozemelte v mixéru.

2. Drť smíchejte s máslem, směs natlačte do dortové formy o průměru 23cm tak, aby pokrývala nejen dno, ale i boky. Dejte do ledničky a mezitím si připravte náplň.

Citronová náplň

500g tvarohu

90g moučkového cukru

3 lžičky citronové kůry

3 vejce

60ml čerstvě vymačkané citronové šťávy

1. Smíchejte tvaroh s cukrem a kůrou.

2. Po jednom zamíchejte vajíčka. Nakonec přidejte citronovou šťávu.

3. Náplň připravené formy s korpusem a pečte při 160° asi hodinu.

Reklamy

Tagy:,

%d bloggers like this: