Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Klasické recepty mají něco do sebe. Sice nijak neohromí, ale potěší tělo i ducha, navodí nostalgické vzpomínky a vytvoří „teplo domova“. Bublanina je výborná s jakýmkoli ovocem, nejen jahodami, ale i třešněmi, višněmi, rybízem, meruňkami… Jen nezapomeňte upravit množství cukru podle jeho kyselosti.

Jahodová bublanina (recept mírně upravený podle časopisu Gurmet)

4 vejce

100g cukru

100g vanilkového cukru

80g másla

100ml mléka

300g polohrubé mouky

2 lžičky prášku do pečiva

špetka soli

kůra z 1 citronu

300g jahod

několik lžic hladké mouky

strouhanka na vysypání formy

1. Metličkou smíchejte žloutky s cukrem, mlékem a rozpuštěným máslem.

2. Přidejte citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Dobře zamíchejte.

3. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a velmi jemně ho vmíchejte do těsta.

4. Větší jahody přepulte, menší nechte v celku a pokud chcete, můžete je lehce obalit v hladké mouce (díky tomu neklesnou na dno; tento krok lze vynechat).

5. Menší pekáč vymažte máslem a vysypte strouhankou. Vlijte do něj těsto, poklaďte jahodami a pečte při 170° asi půl hodiny dozatova.

Reklamy

Tagy:, ,

%d bloggers like this: