Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Seznam receptů, které už dlouho chci zkusit je téměř nekonečný – jakmile jedna věc ubyde, objeví se zas něco nového. Mrkvový dort čekal na svou premiéru už nějaký pátek a tak bylo na čase experimentálně ověřit, jestli je mrkev pochoutka nejen pro králíky, ale i pro lidi. A výsledek? Velice uspokojivý. Těsto je úžasně vláčné, tak akorát sladké a není na něm nic složitého. Spolu s lehce nakyslým krémem vytváří vyváženou kombinaci. Navíc carrot cake oceníte jak k snídani ve všední den, tak jako narozeninový dort.

Mrkvový dort

270g hladké mouky

2 lžičky kukuřičného škrobu

2 lžičky sody

1 lžička soli

2 lžičky skořice

5 středních mrkví, oškrábaných a nastrouhaných (asi 350-400g)

100g lískových oříšků, nasekaných

300g cukru

360ml oleje

4 vejce

1. Smíchejte cukr s olejem a vajíčky.

2. V jiné míse smíchejte mouku se škrobem, sodou, solí a skořicí.

3. Sypkou směs prosejte k cukru s olejem a vajíčky. Zamíchejte.

4. Vmíchejte nastrouhanou mrkev a oříšky.

5. Těsto vlijte do dortové formy o průměru 30cm a pečte na 170° asi 50 minut.

Krém ze smetanového sýra

200g smetanového sýra (např. Lučina)

60g změklého másla

vanilkový cukr podle chuti

1. Všechny suroviny smíchejte v hladký krém.

2. Vychladlý dort rozřízněte na dvě části, spodní polovinu pomažte krémem, přiklopte a zbytek krému rozetřete na povrchu dortu.

Advertisements

Tagy:, , , ,

%d bloggers like this: