Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Čokoláda, máslo, cukr, vejce a trocha mouky. Tak málo stačí, abyste upekli výborný koláč. Je jednoduchý, ne příliš pracný a silně čokoládový – elegantní francouzská klasika, kterou si oblíbíte!

Gâteau au chocolat – francouzský čokoládový koláč (recept podle Gateu-au-chocolat.com)

170g hořké čokolády

120g másla + kousek na vymazání formy

200g cukru (může být i méně)

3 vejce

80g hladké mouky

1. Máslo s čokoládou rozpusťte v mikrovlnce nebo ve vodní lázni.

2. Vejce s cukrem ušlehejte do husté pěny.

3. Ručně nebo šlehačem vmíchejte mouku a nakonec i rozpuštěnou čokoládu s máslem.

4. Dortovou formu o průměru 23cm vymažte máslem a vlijte do ní těsto.

5. Pečte při 225° asi 20 minut, jestli chcete mít koláč veprostřed lehce nedopečený, nebo déle při nižší teplotě, jestli ho chcete propečený skrz naskrz. (Doporučuji první možnost.)

Advertisements

Tagy:

%d bloggers like this: