Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Moc ráda peču dorty, ale ne tak často k tomu mám vhodnou záminku. Ovšem výročí seznámení je rozhodně příležitostí, která si o výjimečný dezert přímo říká. Tentokrát jsem zvolila svěží nepečený cheesecake, který je sice jednoduchý na přípravu, ale chutí ani vzhledem si nezadá s daleko složitějšími dorty. Sušenkový základ hezky drží pohromadě, ale neobsahuje zbytečně moc másla. Hmota tvořící samotný cheesecake je jemná, příjemně kyselá, krásně voní medem a limetkami. A malinová omáčka, která pomalu stéká po kousku dortu pozdvihuje už tak skvělý dezert na něco dokonalého. Zkrátka, tohle určitě musíte zkusit!

Sušenkový základ (recept podle Good to know Recipes)

175g sušenek Bebe nebo podobných

75g másla

2 lžíce medu

1. V mixéru nebo v igelitovém pytlíku pomocí válečku na těsto rozdrťte sušenky na jemné drobečky.

2. Rozpusťte máslo s medem.

3. Smíchejte sušenkovou drť s máslem a medem.

4. Směs natlačte do menší dortové formy (o průměru 23cm). Tlačte opravdu silně, aby se ve výsledku sušenková vrstva nedrobila.

Limetkovo-medový cheesecake

250g tučného tvarohu

100g sýra Lučina

3 lžíce tekutého medu

2 limetky – šťáva a kůra

300ml smetany ke šlehání

1 ztužovač za studena

asi 5 lžic moučkového cukru

1.  Pomocí šlehače smíchejte Lučinu s tvarohem, medem, limetkovou šťávou a kůrou.

2. Přilijte smetanu a vyšlehejte do hladké tuhé hmoty.

3. Podle návodu na obalu připravte ztužovač a smíchejte ho s tvarohovou hmotou.

4. Podle chuti přidejte moučkový cukr.

5. Směs naneste do dortové formy na připravený sušenkový základ.

6. Cheesecake nechte několik hodin (nejlépe přes noc) ztuhnout v ledničce.

Malinová omáčka

400g malin

1 lžíce medu

šťáva z 1/2 citronu

2 lžičky kukuřičného škrobu

asi 3 lžíce moučkového cukru

1. Na pánvi přiveďte med s citronovou šťávou téměř k varu.

2. Přisypte maliny a za stálého míchání je nechte rozvařit.

3. Podle chuti oslaďte moučkovým cukrem.

4. Kukuřičný škrob rozmíchejte v trošce vody, vlijte k malinám a nechte chvilku povařit.

5. Před podáváním nechte vychladnout.

Advertisements

Tagy:, , ,

%d bloggers like this: