Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Před nějakou dobou jsem si stěžovala, že nic nestíhám. Naštěstí se ale situace radikálně změnila, času mám teď víc než čehokoli jiného a patřičně si to užívám. K tomu patří i to, že se k pečení dostanu častěji než kdy dřív. Brownies jsem chtěla zkusit už dávno, ale z nějakého záhadného důvodu jsem se k tomu dostala až teď. Bylo to poprvé, ale rozhodně ne naposledy. Těsto je hutné, měkké, téměř nedopečené (tak to má být!), na povrchu se skví tenká křupavá kůrčička, a chuť je tak čokoládová, že nic čokoládovějšího už snad nemůže existovat (však taky na jednu várku padnou skoro tři tabulky).

Brownies s kousky čokolády (recept podle BBC Good Food)

185g másla

185g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa

85g hladké mouky

40g kakaa

100g bílé čokolády – nahrubo nasekané

3 vejce

270g cukru

1. Ve vodní lázni rozpusťte máslo s hořkou čokoládou.

2. Smíchejte mouku s kakaem. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny (trvá to asi 5-8minut, hmota by měla mít dvojnásobný objem než na začátku).

3. Do vaječné pěny velmi lehkými pohyby stěrkou vmíchejte čokoládu s máslem.

4. Do směsi prosejte mouku s kakaem a opět velice jemně vmíchejte. Přestaňte o chvilku dřív, než je vše dokonale promícháno.

5. Nakonec vmíchejte kousky bílé čokolády. Těsto vlijte do malého pekáče vyloženého pečícím papírem.

6. Pečte 25 minut při 160°. Na povrchu by se měla vytvořit tenká kůrka, ale uvnitř by těsto mělo zůstat trošku nedopečené. Nechte vychladnout v pekáči a pak krájejte na malé kousky.

TIP: Místo části bílé čokolády lze použít mléčnou. Navíc můžete přidat ještě ořechy nebo kandované ovoce.

Advertisements

Tagy:,

%d bloggers like this: