Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Jogurtovou bábovku jsem nikdy předtím nepekla, nejedla ani o ní neslyšela. Nápad, že jí vyrobím, přišel jako blesk z čistého nebe – jedu takhle večer domů z práce, čekám na metro a najednou si pomyslím: jogurtová bábovka. A tak bylo jasné, že ji při nejbližší příležitosti zkusím. Rozhodně to doporučuju i vám, je totiž sladká, ale jemně nakyslá, měkká, vláčná a hotová za chvíli.

Jogurtová bábovka s citronem (recept podle Cook Eat Share)

250g polohrubé mouky

2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky soli

230g hustého smetanového jogurtu

300g cukru

3 velká vejce

2 lžičky citronové kůry (asi z jednoho velkého citronu)

120ml oleje

80ml čerstvě vymačkané citronové šťávy (z jednoho velkého citronu)

troška oleje+hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

moučkový cukr na posypání/moučkový cukr+citronová šťáva na polevu

1. Smíchejte mouku s práškem a solí.

2. V míse smíchejte jogurt s cukrem, vejci, olejem, citronovou šťávou a kůrou.

3. Do směsi zamíchejte mouku s práškem a solí, rozmíchejte všechny hrudky.

4. Těsto vlijte do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.

5. Pečte při 160° asi hodinu.

6. Po chvilce upečenou bábovku vyklopte, a až vychladne, poprašte ji moučkovým cukrem nebo ozdobte polevou z moučkového cukru a citronové šťávy.

 

Poznámka: Bábovka je docela malá, takže jestli ji chcete péct pro větší společnost, můžete množství surovin i zdvojnásobit.

 

Advertisements

Tagy:,

%d bloggers like this: