Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Kdo jednou ochutná čokoládové lanýže, bude je vyžadovat znovu a znovu. Důvodem je jejich schopnost se dokonale rozplynout na jazyku, chuťová vyváženost a úžasná jemnost. Co víc dodat? Vyzkoušejte je sami a pochopíte!

PS: Na výrobu čokoládových lanýžů potřebujete jen pár surovin. Nesnažte se na nich ale ušetřit, protože na jejich kvalitě záleží výsledek vaší práce. Použijte čokoládu s vysokým obsahem kakaa, dobrý alkohol a kvalitní kakao.

Čokoládové lanýže

275g hořké čokolády

175ml smetany ke šlehání

30g másla

40ml rumu nebo jiného alkoholu (já jsem tentokrát použila domácí skořicový likér)

kakao na obalení

1. Smetanu nalijte do hrnce a přiveďte k varu.

2. Odstavte z ohně a vsypte kousky čokolády. Míchejte tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí.

3. Vmíchejte máslo a alkohol.

4. Alespoň na 6 hodin (ale klidně i přes noc) dejte do ledničky.

5. Pomocí dvou lžiček tvořte z hmoty kuličky. Ty obalujte v kakau.

TIP: Místo kakaa můžete na obalení použít mleté mandle, ořechy nebo kávu, do kakaa pak zkuste přidat skořici nebo chilli.

PS: Veselé Vánoce přeje:

Reklamy

Tagy:, ,

%d bloggers like this: