Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

Někdy si říkám, proč vlastně peču všechny ty složité sladkosti, když i ty nejjednodušší jsou tak dobré. (Na to si odpovím, že jediným důvodem je to, že komplikované postupy mě baví.) Vínové cukroví je ukázkovým příkladem nenáročné dobroty, kterou zvládne udělat každý, kdo aspoň trošku chce, ale jejíž chuť trumfne spoustu daleko sofistikovanějších druhů pečiva. Potřebujete jen pár surovin, které možná máte všechny doma, váleček a vykrajovátko. Odměnou za tu chvíli práce vám bude jemné, na jazyku se rozplývající cukroví s jemným náznakem chuti vína. Ideální (nejen) pro cukrářské začátečníky!

Vínové cukroví

180-200g hladké mouky

150g změklého másla

1 žloutek

50ml bílého vína (suchého)

moučkový cukr (ovoněný vanilkovým luskem) na obalování

1. Smíchejte mouku, máslo, žloutek a víno. Vypracujte měkké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu ztuhnout v ledničce.

2. Těsto vyválejte a vykrajujte tvary. Pečte při 180° asi 10-15 minut. Upečené cukroví je stále bledé, ale nafoukne se.

3. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste na několik dní vložili vanilkový lusk.

Reklamy

Tagy:,

%d bloggers like this: