Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

DÝNĚ! Jedna z nejlepších věcí, které můžete na podzim potkat. Její svítivě oranžová barva je jako stvořená k tomu, aby prozářila i ten nejšedivější den. Letos z ní už Radek stihl vytvořit svoje mistrovské dílo (uříznout vršek, vydlabat, naplnit nivou, blaťáckým zlatem s ořechy, kousky pečených kaštanů, okořenit rozmarýnem, přiklopit vršek a upéct) a já další dvě moc dobrá jídla. Teď přišel čas zkusit dýni na sladko. Recept na dýňový chlebíček, který pochází z Apetitu, jsem si jen mírně pozměnila. Je jednoduchý a rychlý. A výsledek? Křupavá sladká kůrčička, měkký, vláčný střed a k tomu všemu veselá žluto-oranžová barva. Rozhodně doporučuji!

Dýňový chlebíček se zázvorem (recept podle Apetitu)

175g rozpuštěného másla +další máslo na vymazání formy

140g rozpuštěného medu

1 vejce

250g oloupané a nahrubo nastrouhané dýně

100g třtinového cukru do těsta

asi 2 lžíce třtinového cukru na posypání

350g hladké mouky (část můžete nahradit celozrnnou)

9g prášku do pečiva

asi 5cm zázvoru (nebo podle chuti)

1/2 lžičky skořice

1. Smíchejte máslo s medem, vejcem, nastrouhanou dýní a jemně nastrouhaným zázvorem.

2. Přimíchejte cukr a v jiné misce promíchejte mouku s práškem do pečiva a skořicí.

3. Přidejte sypkou směs a dobře promíchejte.

4. Formu z domácí pekárny (nebo jakoukoli jinou) vymažte máslem a vlijte do ni těsto.

5. Posypte asi dvěma lžícemi cukru a pečte při 160° asi 50-60 minut do zezlátnutí.

6. Chvilku ještě nechte chlebíček ve formě, pak ho vyklopte. Vychladlý krájejte na silnější plátky a mažte máslem.

 

 

Reklamy

Tagy:, , , ,

%d bloggers like this: