Skip to content

Magda peče

Blog nadšené cukrářky a pekařky

 

Tohle byly úplně první cupcakes, které jsem kdy upekla. Tenkrát jsem ještě neměla ani tušení o tom, že o podobných sladkostech píší lidé blogy, které budu zvědavě pročítat, vytahovat z nich nejzajímavější recepty a pak je zkoušet. (A už vůbec mě nenapadlo, že takový blog budu psát i já.) Recept jsem našla na nějakých amerických stránkách o ručních pracích a dekoracích. Přestože od té doby moje cupcakové znalosti a schopnosti značně pokročily, tahle jednoduchá kombinace mírně hořkého, tmavého těsta se spoustou kakaa a sladkého krému z bílé čokolády se mi pořád líbí a hlavně mi pořád chutná. Příprava je velmi snadná, takže pokud jste cupcakes ještě nikdy nepekli, tyhle můžou být i vaše první!

Pokus o upečení dortíku v barevném košíčku. Na takto tmavé těsto se moc neosvědčil.

 

Čokoládové cupcakes 

na 16 kousků

95ml vroucí vody

55g holandského kakaa

210g vanilkového cukru (postup jeho výroby naleznete zde)

1/2 lžičky soli

85g změklého másla

2 vejce

180g hladké mouky

1/2 lžičky prášku do pečiva

1/2 lžičky sody

120ml mléka

 

1. Smíchejte vroucí vodu s kakaem, přikryjte a odložte stranou.

2. V míse smíchejte máslo s cukrem.

3. Po jednom přidejte vejce; dobře promíchejte.

4. Smíchejte mouku s práškem, solí a sodou.

5. K máslu s cukrem střídavě přidávejte sypké ingredience a mléko. Končit byste měli sypkou směsí.

6. Do těsta zamíchejte kakao s vodou.

7. Košíčky plňte do 3/4 a pečte při 180° asi 20 minut.

 

Krém z bílé čokolády

100g bílé čokolády

150g změklého másla

200-300g prosátého moučkového cukru

 

1. Ve vodní lázni nebo opatrně v mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu.

2. Smíchejte máslo s 200g cukru a přidejte čokoládu.

3. Přidávejte cukr tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

 

Dejte to dohromady

1. Na každý cupcake naneste krém pomocí cukrářského sáčku se zdobící špičkou.

2. Podle fantazie dozdobte (já jsem použila alginátové želé).

Advertisements

Tagy:, , ,

%d bloggers like this: